Отделение по Гръбначна неврохирургия

Завеждащ отделение: д-р К. Узунов

Старша мед. сестра: м.с Зоя Илиева

Отделението по Гръбначна неврохирургия е част от структурата на Клиниката по Неврохирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Намира се на третия етаж в сградата на Клиниката. Звеното има самостоятелен вход и достъп с асансьор и стълбище. Обособени са пет стаи за пациенти; има манипулационна стая с превързочна, лекарски кабинет и кухненски офис. Болничните стаи са с общо десет разкрити за отделението легла със собствен санитарен възел, цифрова телевизия и обзавеждане съобразено с обслужването на болни с гръбначни заболявания.

За нуждите на Отделението е разкрита специално оборудвана операционна зала, което позволява  лечението със съвременни и минимално инвазивни методи на различни вродени, дегенеративни и травматични заболявания на гръбначния стълб (дискова херния, стеснение на гръбначния канал, гръбначни изкривявания, фрактури); туморна, съдова и друг вид патология на гръбначния мозък и коренчета.

По време на лечението в Отделението е осигурено индивидуалното провеждане на рехабилитация и физиотерапия според необходимостите на пациента.

Снимки

Проф. Н. Габровски, Доц. К. Узунов
Предстоящи събития
Акценти
© 2012 УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"